Placinta cu branza si dovlecel

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2014 | 14378 vizualizari

 

Dovlecelul mi se pare o leguma fara gust, fara miros, fara culoare, dar este prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii.
Eu am norocul ca primesc dovlecei si de la mama si de la mama soacra, asa ca incerc sa-i combin in mai multe feluri ca sa-i putem manca.
Aceasta placinta aperitiv a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza sarata
  • 100 gr branza dulce(nesarata)
  • 1 pachet foietaj(450 gr)
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 1/2 legatura marar
  • chimen
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 1 lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu. 

Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul.

Adaugam 2 oua + albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj.

Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie.

Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile.

Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.

Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.

Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Portionam placinta usor calduta, de fapt este buna atat calduta cat si rece.

Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.

2

Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza